Babát szeretne? Akkor változtasson életmódján, és győzze le a meddőséget!

1258
HOZZÁSZÓLÁS:

A meddőség kezelésének lehetőségeit a kivizsgálás eredményei határozzák meg. A technika fejlődésével, és a már alkalmazott eljárások korszerűsítésével azonban több út áll előttünk, mint gondolnánk. A meddőségi vizsgálatok elején tartó pároknak hasznos, ha ismerik a kezelések teljes skáláját. A kezelés az egyszerű, néha eredményes otthoni módszerektől a legbonyolultabb eljárásokig terjed, melyek eredményessége szintén változó.

Egyik módszernek sincs 100%-os biztonsága, és a legtöbbnél sokkal kisebb a terhesség aránya, mint a nagyközönség gondolná. Jó hír viszont az, hogy a meddőségi kezelés minden területén tovább finomítják a módszereket. A fokozott érdeklődés miatt ez a terület állandóan fejlődik.meddoseg

Életmód-változtatással a meddőség ellen

A meddőség kezelésének ez a legkevésbé technikaigényes fajtája. Egyes házaspároknak a meddőség itt kezdődik és fejeződik be.

Növelhetjük a terhesség esélyét, ha lehetőleg hamar meg tudjuk változtatni a következő szokásainkat.

– Az erős dohányosok csökkentsék adagjukat, vagy ha lehet, teljesen szokjanak le róla. A dohányzásról kimutatták, hogy szerepe van a csökkent spermium számban, a spermiumok rendellenes alakjában és lassú mozgásában. Nőknél szintén károsan hat a termékenységre, és kimutatták, hogy az újszülöttek súlya dohányzó nőknél kisebb. Vannak olyan felmérések is, miszerint a terhesség alatt dohányzó nők gyermekeinek később termékenységi problémái lehetnek.

– Hagyjuk abba az alko
holos italok fogyasztását, a marihuánát és a túlzott kávéivást.
Mindezekről kimutatták, hogy hozzájárulhatnak a meddőséghez. A marihuánát rendszeresen használók csökkent spermiumszámmal, a spermiumok rendellenes fejlődésével számolhatnak. Nőknél a koffein gyaníthatóan szerepet játszik a termékenység csökkenésében. Az alkohol senkinek nem használ, különösen nem a terhes nőknek.

– Akik sokat sportolnak, csökkentsék a tréninget. Egy hosszútávfutó feleségének csak azután sikerült teherbe esnie, amikor férje jelentősen csökkentette edzéseit, és így spermiumszáma megemelkedhetett annyira, hogy fogamzóképes legyen. Az intenzíven sportoló nők, akiknek havivérzése rendszertelen, vagy néha kimarad, jól teszik, ha felülvizsgálják edzésprogramjukat, ha terhesek szeretnének lenni.

– A férfiak megtarthatják a szoros alsót, de szokjanak le a forró fürdőkről. Az andrológusok szerint a meleg vizes fürdés során megemelkedő herehőmérsékletnek nagyobb jelentősége van a termékenység szempontjából, mint a szoros alsóknak. A férfiaknak évekig azt tanácsolták, hogy a szoros alsók helyett lazábbakat viseljenek. Emögött az a megfontolás állt, hogy a szoros alsók a heréket túl közel tartják a testhez, és a test hőmérséklete lelassítja a spermiumok képződését. Mára a legtöbb andrológus úgy vélekedik, hogy a szoros alsók nem jelentenek olyan nagy változást a herék hőmérsékletében, mint azok a meleg vizes fürdők, melyeket hetente többször is veszünk.

– Legyen kiegyensúlyozott a házasélet. Ha egy házaspár mindennap együtt van a nő fogamzóképes időszakában, az inkább árt, mint használ. Vizsgálatok kimutatták, hogy az igen aktív nemi életet élő férfiaknál a spermaszám alacsonyabb, mivel a herék nem képesek rövid idő alatt elegendő spermiumot termelni a távozottak pótlására. Másodsorban az ilyen teljesítménykényszer, ha egyébként nem élünk naponta házaséletet, megronthatja házastársi kapcsolatunkat is. Elég kellemetlen, ha adott időpontban kell együtt lennünk, ezért lazítást javaslunk, csak minden második napra tervezzünk együttlétet. Ne felejtsük el azt sem, hogy a spermiumok, melyek az együttlét során bejutottak, még 72 óráig életképesek.

1258
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]