Meddőség ellen – A mesterséges ondóbevitelről röviden

1247
HOZZÁSZÓLÁS:

Az ondóvezeték elzáródása által okozott meddőség mikrosebészeti módszerekkel (mikroszkóp segítségével végzett műtéttel) megoldható lehet: ez általában az elzáródott szakasz kimetszését és a végek egyesítésékutatas-orvos-labor-vizsgalatt foglalja magában.

Bizonyos hormonhiányos állapotok esetén gyógyszeres kezeléssel serkenthető a hímivarsejtek termelése. A kezelések sikere a probléma természetétől, súlyosságától és gyakran fennállásának idejétől is függhet.

Amennyiben a férfi meddőség nem kezelhető az említett módszerekkel, a gyermekáldás pedig továbbra sem történt meg egy adott párnál, alapos kivizsgálások után a mesterséges ondóbevitel megoldást jelenthet a problémára – amennyiben kiderült, hogy a meddőség a férfinál áll fent.

A mesterséges ondóbevitelhez az ondómintát általában előkészítés után használják fel a sikeres megtermékenyítés érdekében. Az ovuláció körüli időben a spermát a hüvelyen és a méh nyakcsatornáján keresztül a méh üregébe juttatják (orvosi nyelven ezt ‘intrauterin inszemináció’-nak nevezik).

A felhasznált ondó a meddő pár férfi tagján kívüli donortól származhat. A donor-spermát fagyasztva tárolják, amíg az adományozót öröklődő rendellenességek és nemi úton terjedő betegségek, többek között az AIDS irányában ki nem vizsgálják.

A mesterséges ondóbevitelre az esetek döntő részéhen a peteérés serkentésével együtt kerül sor. A spermát ilyenkor az ovuláció időpontjának környéken helyezik a méh üregébe. A kezelés a többes terhesség fokozott kockázatával járhat.

1247
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]